Konkurs za priče o drevnim bogovima – do 15. aprila

Bliži se kraj roka za slanje proznih radova na regionalni konkurs za priče o drevnim bogovima. Konkurs pod nazivom “Nevidbog” otvoren je do 15. aprila 2013. godine, a organizuje ga Radio Bijelo Polje sa partnerskim organizacijama iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Zainteresovani autori na konkursu mogu uzeti učešće slanjem samo jedne priče iz domena fantastike, a dužina priče mora biti između 3 i 10 kartica (5.500-18.000 slovnih mest, računajući i razmake).

Ne dodeljuju se nagrade, ali će odabrane priče biti uvrštene u zajedničku zbirku, koja će biti predstavljena na prvom festivalu fantastične književnosti u Crnoj Gori “Refestikonu“, koji se u Bijelom Polju održava od 10. do 12. maja ove godine. Svi autori čije priče se nađu u zbirci, stiču pravo učešća u programu festivala.

Detaljne propozicije konkursa:

 1. Na konkurs se mogu slati samo neobjavljene priče dužine od 3 do 10 kartica na crnogorskom jeziku ili drugim jezicima sa kojih nije potreban prevod;
 2. Primaju se priče iz žanrovskog spektra naučne fantastike, epske fantastike ili horora po mogućnosti sa radnjom smeštenom u Crnoj Gori;
 3. Svaki autor može poslati samo jednu priču;
 4. Tekst je potrebno poslati u Word-u isključivo elektronskom poštom na adresu refesticon@gmail.com;
 5. Konkurs nije anoniman i uz priču je potrebno dostaviti biografiju, adresu i kontakt podatke;
 6. Krajnji rok za slanje radova je 15.4.2013. godine.
 7. Za autorstvo je odgovoran pošiljalac, a objavljene priče postaju autorska svojina festivala.
 8. Ne dodeljuju se nagrade za najbolju priču;
 9. Odabrani radovi biće objavljeni u zbirci kratkih priča o starim bogovima pod nazivom “Nevidbog”, koja će biti predstavljena u sklopu Regionalnog festivala fantastične književnosti REFESTICON BP 2013 (10-12. maj 2013. godine) u Bijelom Polju.
 10. Autori priča koje budu objavljene, stiču pravo učešća u programu festivala.
 11. Žiri konkursa će sve autore priča odabranih za objavljivanje o tome blagovremeno obavesiti.

Žiri konkursa “Nevidbog” čine: mr Blaga Žurić iz Crne Gore, Adnadin Jašarević iz BiH pisac i organizator Zekona, Davor Šišović iz Hrvatske organizator festivala fantastične književnosti u Pazinu i Dragoljub Igrošanac iz Srbije glavni urednik sajta Art-anima posvećenog fantastičnoj književnosti.