Konkurs za priče o zmajevima

Konkurs za kratke priče o zmajevima

Organizacioni odbor 12. Festivala fantastične književnosti u Pazinu otvorio je konkurs za fantastične priče o zmajevima.

Na konkurs se prihvataju priče dužine do 10 novinskih kartica (18.000 slovnih mesta, uključujući i razmake), pisane na hrvatskom ili drugim jezicima za koje nije potreban prevod.

Jedan od uslova je i da priče do sada nisu na bilo koji način pružane na uvid javnosti u štampanom ili elektronskom obliku, uključujući i internet.

Poželjno je, ali ne i obavezno, da radnja priča bude smeštena u Istru, posebno tamošnje mesto Draguć, koje će biti domaćin ovogodišnjeg Festivala fantastične književnosti, a koje je ime dobilo zahvaljujući zmajevima.

Pisane radove je potrebno slati odštampane na papiru u jednom primerku, potpisane imenom i prezimenom autora. U prilogu je potrebno dostaviti detaljne podatke o autoru (kratka biografija, bibliografija, kontakt podaci) i obavezno CD sa pričom i biografijom pisca (u .rtf formatu, bez posebnih formatiranja teksta).

Priče slati na adresu:
Pučko otvoreno učilište u Pazinu
(za priče o zmajevima)
Šetalište Pazinske gimnazije 1
52 000 Pazin

Krajnji rok za slanje je 01. maj 2013. godine.

Zbirka odabranih radova biće predstavljena na 12. Festivalu fantastične književnosti koji se u avgustu održava u Draguću i Pazinu.

Na ovom konkursu priče se ne rangiraju i nisu predviđene posebne nagrade. Autori priča koje se nađu u zbirci, dobiće priliku da svoja dela posebno predstave na navedenom Festivalu.