Konkurs “Posljednja bosanska kraljica” do kraja meseca

Podelite sadržaj:

“Posljednja bosanska kraljica”, kako glasi naziv aktuelnog konkursa za kratku fantastičku priču u organizaciji Muzeja grada Zenice i Festivala fantastične književnosti Zecon, ulazi u samu završnicu.

Iako je rok za prispeće radova inspirisanih kraljicom Katarinom prvobitno bio određen za 10. februar, od organizatora smo dobili informaciju da će se literarni radovi na konkurs primati do kraja meseca.

Dakle, još uvek postoji dovoljno vremena da napišete kratku priču u duhu fentezija, priča o vilama, legendi ili priča strave, te svoj literarni rad putem mejl adrese zemuzej@bih.net.ba, pridodate konkurenciji za ulazak u petu zbirku tradicionalnog zeničkog Festivala fantastične književnosti.

Primaju se radovi dužine od 3 do 10 kartica, a do sada je na konkurs pristiglo tridesetak radova iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske (države nabrojane redosledom po broju pristiglih priča).

Autori priča koje se nađu u zbirci “Posljednja bosanska kraljica” biće gosti V Festivala fantastične književnosti, koji se održava početkom aprila u Zenici.