Književna fantastika 7 (2021)

Predstavljanje KNJIŽEVNE FANTASTIKE u Kući kralja Petra I

U okviru projekta „Isidora nas sluša“ u četvrtak 05. avgusta 2021, s početkom u 19 časova, u Kući kralja Petra I (Vase Pelagića 40, Senjak) biće održana promocija 7. broja časopisa Književna fantastika.

O časopisu će govoriti zastupljeni autori: dr Ljiljana Gavrilović, dr Monja Jović, dr Adrijan Sarajlija, Nebojša Petković, Mladen Milosavljević, kao i urednici dr Mladen Jakovljević i Dragoljub Igrošanac. U ulozi moderatora naći će se književnica i autorka projekta „Isidora nas sluša“ Laura Barna.

Književna fantastika zadržava kontinuitet tradicionalnog prikaza i predstavljanja domaćih, regionalnih i svetskih ostvarenja na polju horora, naučne i epske fantastike, kao i uvid u aktuelnu srpsku i svetsku produkciju fantastičkog literarnog stvaralaštva.

Novi broj Književne fantastike, s novim i starim autorima, donosi oglede, eseje, osvrte, intervjue, portrete, prevode, prikaze, kao i tematski blok „Stvaralaštvo Reja Bredberija“, povodom stogodišnjice rođenja velikana savremene SF/F književnosti.

Koliko nam naučna fantastika pomaže da prevladamo pandemiju? Da li će tehnologija u rukama moćnih uspeti da razredi čovečanstvo? Da li je nasilje u ljudskoj prirodi? Može li fantastika biti oružje protiv straha od sutrašnjice? Da li je moguće uspostaviti ravnotežu reda i haosa? Koliko su realne priče nerealnih svetova – samo su neka od pitanja o kojima će biti reči na promociji.

Ulaz na promociju je slobodan.

Projekat „Isidora nas sluša“ podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Književna fantastika – Kuća kralja Petra I