Stiven King - Mračna kula

Kingova ”Mračna kula” sve bliža filmskom platnu

O igranoj adaptaciji kultnog serijala Stivena Kinga „Mračna kula“ govori se godinama, a sada se konačno čini da bi zaista mogao da se ostvari najavljeni datum za prvi film u ovoj franšizi u nastanku – 13. januar 2017. godine.

Kako piše Slashfilm a prenosi B92.net, danski reditelj Nikolaj Arcel („Devojka sa tetovažom zmaja“ ili „Muškarci koji mrze žene“, danska verzija) i njegov tim se i dalje bave ozbiljnim pripremama pa se nakon priče o Idrisu Elbi kao usamljenom revolverašu u postapokaliptičnom svetu Rolandu i Metjuu Mekonahiju kao njegovom neprijatelju „Čoveku u crnom“ sada pojavila i jedna glumica.

U pitanju je mlada Ebi Li, koja se proslavila u poslednjem „Pobesnelom Maksu“, mada još nije jasno koga bi ona trebalo da glumi.

Prema dostupnim informacijama, njoj bi pripala „noseća ženska uloga“ Tirane, ali je problem što taj lik nema težinu u serijalu, posebno ne u poređenju sa likom Suzane.

Suzana se zasad uopšte ne spominje, pa postoje glasine da joj je prilikom adaptacije promenjeno ime, a dodatnu zabunu unosi to što bi prvi film trebalo da se fokusira na prvu knjigu „Revolveraš“ (The Gunslinger) u kojoj se ni Suzana ne spominje.

Uporedo sa filmom, na kome radi Soni, trebalo bi da bude snimana i serija u produkciji MRC.

Serijal „Mračna kula“ je kapitalno delo Stivena Kinga, objavljena je u osam knjiga na više od 4.000 strana i pripoveda o putovanju poslednjeg pripadnika reda revolveraša (red sličan vitezovima iz arturijanske legende) Rolanda i njegove družine postapokaliptičnim fantazijskim svetom u kome se prepliću izmišljeni i stvarni svet, elementi fantazije, horora, magije i motiva Divljeg zapada – piše B92.net.