Ursula K. Legvin postala član Američke akademije umetnosti i književnosti

Kickstarter kampanja za dokumentarac o Ursuli Legvin

Arvin Kari, autorka dugometražnog dokumentarnog filma „Svet Ursule K. Legvin“ posvećenog slavnoj američkoj književnici, pokrenula je kampanju na Kickstarter-u za finansiranje završne faze produkcije ovog filmskog ostvarenja.

Kari i partnerska organizacija Centar za nezavisni dokumentarni film su dobili prestižnu stipendiju Nacionalnog fonda za humanost. Ipak, ova značajna sredstva ne mogu biti iskorišćena dok budžet za film ne bude u potpunosti oformljen, a da bi se to postiglo potrebno je prikupiti još 80.000 dolara od ukupno 200.000 koliko iznose troškovi produkcije.

U proteklih sedam godina Arvin Kari je snimila na desetine sati razgovora sa Ursulom Legvin u ambijentu i na mestima koja su inspirisala fantastične literarne svetove ove izuzetne književnice. Dokumentarac takođe sadrži i razgovore sa Ursulinim fanovima i kolegama piscima Majklom Šejbonom, Margaret Atvud, Nilom Gejmenom i istražuje autorkin životni put i uspon do jednog od najznačajnijih imena američke feminističke književnosti.

Kickstarter kampanja pokrenuta je 31. januara i trajaće do 29. februara 2016, a za donatore su pripremljena razna iznenađenja među kojima su potpisani primerci knjiga i snimljene video poruke Ursule Legvin.