Junaci Skrobonjinog romana na modnoj reviji

Podelite sadržaj:

II Lagunina modna revijaDrugog dana 17. “Jacobs Fashion Selectiona”, 12. oktobra 2010. godine, u Domu garde na Topčideru održana je druga po redu Lagunina modna revija, na kojoj su oživljeni junaci iz romana deset domaćih pisaca, među kojima su se našli i junaci jednog romana iz domena fantastike – “Čovek koji je ubio Teslu” Gorana Skrobonje.

Modni dizajneri iz “Kreativne radionice Krug 8” osmislili su unikatne modne kreacije za pisce i književne junake koje su otelotvoravale brojne poznate ličnosti. Dve junakinje Skrobonjinog romana oživele su Bojana Kesić (Anka Cukić) i Suzana Mančić (Mata Hari). One su, zajedno sa autorom romana pozirale pored figure Nikole Tesle (u prirodnoj veličini), koju je izradio majstor za maske i filmske specijalne efekte Miroslav Lakobrija.

Pored junaka Skrobonjinog romana, na reviji su predstavljeni i junaci književnih dela: Vesne Dedić Milojević, Jelene Bačić Alimpić, Ružice Sokić, Maše Rebić, Isidore Bjelice, Mirjane Đurđević, Zorice Karanović, Jovana Ćirilova i Duleta Nedeljkovića, a učešće u reviji uzele su ličnosti iz javnog života poput: Nebojše Pajkića, Vladislave Gordić Petković, Goce Tržan, Ivana Ivanovića i drugih.

Prikazani modeli su po završetku revije prodavani na aukciji, a sav prihod namenjen je za humanitarne svrhe.