Još dve knjige Megi Stivoter na srpskom

Pored romana “Jeza” koji je nedavno objavila izdavačka kuća Laguna, na policama domaćih knjižara ovih dana su se, u izdanju Leo Commerca, pojavile još dve knjige mlade američke književnice Megi Stivoter: “Vilina sonata – obmana vilinske kraljice” i “Vilina balada – okupljanje vila” . Obe knjige pripadaju trilogiji o vilama, specifičnoj po preplitanju mračnog fentezija i romanse.

 

Megi Stifvater - VILINA SONATA

“Vilina sonata – obmana vilinske kraljice”

Roman “Vilina sonata” donosi priču o šesnaestogodišnjoj Derdri Monegan, povučenoj ali čudesno nadarenoj muzičarki, koja pored ovog dara, poseduje još jedan, krajnje nesvakidašnji – sposobnost da vidi vile. Kada misteriozni dečak, Luk, uđe u njen svakodnevni život, naizgled niotkuda, Derdra će upoznati svoju ljubav. Nevolja nastaje kada se tajanstveni dečak preobrati u okrutnog vilenjaka ubicu, čija naredna žrvta bi mogla da postane upravo Derdra.

Ovo delo je roman prvenac Megi Stivoter. Premijerno je objavljeno 2008. godine, a ove godine je dobilo nagradu Udruženja američkih biblioteka u kategoriji najbolje knjige za mlade.

 

Megi Stifvater - VILINA BALADA

“Vilinska balada – okupljanje vila”

U “Vilinoj baladi” gotovo natprirodna muzička nadarenost Džejmsa Morgana privlači Nualu, vilinsku muzu, kradljivicu duša, koja se hrani kreativnim energijama izuzetnih ljudskih bića sve dok ne umru. Za vreme saradnje na jednoj kompoziciji, između Džejmsa i Nuale neočekivano dolazi do međusobnog divljenja i ljubavi. Međutim, Džejmsa ubrzo počinju da proganjaju strašne vizije smrti, koje mu govore da su u lov na Nualu krenule ostale vile. U želji da je spase, on se upušta u bitku sa kraljicom vila koja može biti pogubna za njegovo srce.

Megi Stivoter je poznata kao svestrana umetnica. Pored pisanja, bavi se slikarstvom i komponovanjem. Ima običaj da za svoje knjige snima trejlere i komponuje muziku, a njene instrumentale posvećene knjigama o vilama možete preuzeti sa sledećih linkova: “Ballynoola“, “Mary, Young and Fair“, “Kiss“.