Izložba ilustracija i strip tabli Ivice Stevanovića

“Spodobe i leševi, veštice i vampiri” naziv je izložbe ilustracija i strip tabli Ivice Stevanovića, koja će biti otvorena u utorak 20. novembra u 19 časova u klubu “Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada. 

Tokom izložbe koja će trajati do 03. decembra 2012. godine, posetioci će moći da vide originalne predloške, detaljne skice, lavirane crteže koji su stvarani u proteklih petnaestak godina. 

Izložbu otvara strip autor, urednik i pisac Zoran Penevski, a tom prilikom biće upriličena prodaja digitalnih grafika, kao i autorskih izdanja u kojima su zastupljeni Stevanovićevi radovi: “Ljubazni leševi”, “Gnusobno-spodobni slučajevi, ili udesi”, “Leksikon Likovnih Legija”, “Srpska mitologija”, “Prognana bića”, “Buntovnici” i “O biljkama, životinjama i predelima”. Uz svaku kupljenu knjigu ide i ilustratorova poklon grafika malog formata.

Ivica Stevanović je široj publici poznat kao ilustrator dečjih knjiga, i grafički dizajner. Ilustruje za domaće i strane izdavače. Publikovao je više od hiljadu ilustracija u udžbenicima i slikovnicama. Docent je na katedri za grafičke komunikacije, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Predaje predmet Grafika knjige, i izborni predmet Strip. Dobitnik je više priznanja i nagrada iz oblasti dizajna, ilustracije, karikature i stripa.