Snežna Kraljica

Izložba ilustracija bajki Ane Bihelović Grigorjev u SKC-u

Snežna KraljicaU četvrtak 07. novembra 2013. godine (19 časova) u Srećnoj galeriji beogradskog Studentskog kulturnog centra biće upriličeno otvaranje izložbe ilustracija Ane Bihelović Grigorjev. Na izložbi, koja će trajati do 21. novembra, biće predstavljene ilustracije štampane u knjigama bajki “Konjić Grbonjić”, “Zlatni ključić” i “Snežna Kraljica” (Evro-Giunti).

Upravo za ove ilustracije kao i za ilustracije koje su objavljene u dečijim publikacijama izdavačkih kuća “Čarobna knjiga” i “Pčelica”, Ani Bihelović Grigorjev pripala je ovogodišnja nagrada Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije.

Ana Bihelović Grigorjev (1974), završila је Školu za dizajn i Likovnu akademiju u Beogradu, odsek slikarstvo. Ilustrovala je preko 100 knjiga za decu, oko 50 slikovnica i 10 udžbenika za brojne domaće i inostrane izdavačke kuće. Od 2003. godine redovni je član ULUPUDS-a. 

Ovo je njena peta samostalna izložba ilustracija za decu, a do sada je učestvovala na ukupno sedamnaest kolektivnih izložbi u Beogradu, Novom Sadu i Bratislavi.