Izbor za najbolji fantastički roman svih vremena

U četvrtak 31. januara 2013. ističe rok za glasanje za “Izbor najboljeg SF, horor i fentezi romana” u organizaciji radio emisije “Pogled iz svemirskog broda”.

Glasanje se može izvršiti u četiri kategorije, za najbolji roman iz domena naučne fantastike, horora, fentezija i srpskog fantastičkog korpusa.

Pravo glasanja imaju svi, a glasanje se vrši putem mejla nevidljivi@mail2world.com ili preko Fejsbuk fan strane “Pogleda iz svemirskog broda”.

Svi zainteresovani mogu glasati samo jednom, u svim ili samo odabranim kategorijama. Organizatori izričito napominju da se ne glasa za serijale, već za posebne delove iz serijala. A u tom slučaju, uz naziv romana za koji se glasa, potrebno je navesti i naziv serijala kome roman pripada.

Dozvoljeno je glasanje i za dela koja nisu objavljena na srpskom jeziku – ovo je izbor najboljih svih vremena, tako da sve dolazi u obzir. Navesti tačan naziv dela i pisca je obavezno.

Prilikom glasanja obavezno je navesti i u kojoj kategoriji se nalazi delo. To bi trebalo da izgleda ovako:

SF: Artur Klark – “Kraj detinjstva”
H: Den Simons – “Leto noći”
F: Dž.R.R. Tolkin – “Hobit”
Sr: Lazar Komarčić – “Jedna ugašena zvezda”

Konačni rezultati glasanja biće objavljeni u radijskoj emisiji “Pogled iz svemirskog broda” tokom februara, na sajtu SFpogled.net i na Fejsbuk fan-strani “Pogled iz svemirskog broda”.

Ovo je treći izbor za najbolji fantastički roman, koji organizuje ova kultna radio emisija. Prvi je održan tokom decembra i januara 1992/93, a drugi 2002/03, takođe u decembru i januaru.