Horor roman o petooktobarskom prevratu

Izdavačka kuća “Srpska knjiga M” objavila je “Nemezis”, roman prvenac mladog pisca fantastike Radoslava Slavnića.

Žanrovski umetnut u okvire horora i naučne fantastike sa uplivima socijalne tematike, roman govori o naizgled sasvim prosečnom mladiću koji pokušava da se snađe u vreme petooktobarske revolucije, dok mu izvesne nepoznate sile najavljuju da će se sudbonosnog dana desiti i nešto više od kraja ere Slobodana Miloševića.

Recenzent, Mira Švonja, o “Nemezisu”, između ostalog, kaže: “Slavnić ovim romanom pokazuje kakvu percepciju ondašnje, ali i sadašnje realnosti ima današnji mladi intelektualni sloj u ovoj zemlji; sloj koji ima šta da kaže o celokupnom viđenju već viđenog, koji ima pravo da, u ime svoje normalne i bolje budućnosti, sve to prezentira starijim generacijama savremenika.”

Radoslav Slavnić je rođen 1985. godine. Apsolvent je Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju u Beogradu, a u slobodno vreme se bavi pisanjem, muzikom, montažom i režijom.

Objavljivao je članke u “RU-Magazinu”, a deo je i uredništva bloga “Rumski Urbani Magazin” (www. rumski.in.rs). Svoju prvu zbirku kratkih priča, “Svetlost na kraju ulice” (2000), objavio je po završetku osnovne škole, u izdanju “Grafamprometa” i Gradske bibliotetke iz Rume.

Kao reditelj i scenarista radio je na više niskobudžetnih i studentskih igranih i dokumentarnih filmskih projekata, a takođe je i tekstopisac i pevač pank-rok benda “Vultures”.