Film kao završnica TV serije ”Igra prestola”

Igra prestolaGlumac Čarls Dens, poznat po ulozi negativca Tajvina Lanistera u seriji “Igra prestola” najavio je mogućnost realizacije filmskog projekta “Igra prestola”. U intervjuu koji je nedavno dao za “Daily Beast” tokom promocije filma “The Imitation Game” on je rekao: “Postoje razgovori o eventualnom pokušaju da se na kraju serije uradi igrani film, ali ne znam s kojom od priča. Ima toliko toga da se uklopi.”

Ovo nije prvi put da se pominje ideja snimanja filma, kojim bi bila zaključena izuzetno popularna televizijska serija “Igra prestola”. Pisac Džordž R.R. Martin smatra da bi kraj TV serije bio suviše veliki za male ekrane, i da ima dovoljno materijala da se pripremi dvočasovna poslastica za bioskopske gledaoce. Po njemu, takav poduhvat bi iziskivao popriličan budžet od oko 100 miliona dolara.

“Sve zavisi od toga koliko dugo će trajati serija. Da li će to biti sedam godina, osam ili čak deset”, objasnio je Martin. “Knjige postaju opširnije i možda će biti potreban neki dodatak, kao recimo 100 miliona za dva sata. Znate, oni zmajevi rastu”.

Martin ni ranije nije skrivao apetite za ekranizacije svojih dela, pa je u martu ove godine tim povodom rekao da postoje mogućnosti da se u formu celovečernjih filmova pretoče novele o vitezu lutalici ser Dankanu Visokom i njegovom vernom štitonoši. Avanture ovih junaka prikazuju svet Sedam kraljevstava devedeset godina pre događaja opisanih u “Igri prestola”. A kako Martin ističe, materijala za ekranizacije ima na pretek.

Peta sezona TV serije “Igra prestola” biće premijerno emitovana na HBO-u tokom 2015. godine.