Gospodar pakla

GOSPODAR PAKLA otvara 16. Festival srpskog filma fantastike

Američki horor film Gospodar pakla (Hellraiser) u režiji Dejvida Bruknera (David Bruckner), koji je gotovo u potpunosti snimljen u Beogradu, biće prikazan u četvrtak 10. novembra na otvaranju Festivala srpskog filma fantastike, saopštio je danas organizator manifestacije, udruženje Mladi kadrovi.

Projekcija će biti upriličena u Dvorani kulturnog centra Beograda od 20 sati, a publika će nakon toga moći da razgovara sa ekipom Gospodara pakla.

Bruknerov film je rimejk istoimenog britanskog horor klasika iz 1987. godine, i ovo će mu biti jedino bioskopsko prikazivanje u Srbiji, pa je projekcija na Festivalu srpskog filma fantastika jedinstvena prilika ovdašnjoj publici da ga pogleda na velikom platnu, navodi se u sapštenju.

Gospodar pakla je nastao po motivima novele Pakleno srce (Hellbound Heart) horor pisca Klajva Barkera (Clive Barker), koji je takođe režirao prvu filmsku adaptaciju a ona je postala jedan od najslavnijih filmova strave osamdesetih godina prošlog veka. Posledica velike popularnosti bilo je snimanje brojnih nastavaka, kao i rimejka objavljenog ove godine. Zaštitni znak serijala je Pinhed, humanoidno biće iz pakla iz čijeg belog lica izbijaju šiljci. On je jedan od najslavnijih ikona horor žanra uopšte, rame uz rame sa Majklom Majerson iz Noći veštica, Džejsonom iz Petka 13-tog i Fredijem Krugerom iz Strave u Ulici brestova.

Šesnaesto izdanje Festivala srpskog filma fantastike biće održano u Dvorani kulturnog centra Beograda od 10. do 12. novembra, a za nagradu Koskar nadmetaće se filmovi iz Srbije, zemalja bivše Jugoslavije i drugih zemalja.

U okviru festivala, 12. novembra, održaće se deveti po redu „Zombie Walk“. Šetnja zombija ima za cilj da, osim promocije festivala, skrene pažnju na značajan segment filmske umetnosti koji se bavi maskom, šminkom i specijalnim efektima, kažu organizatori festivala.

Projekcija GOSPODAR PAKLA otvara 16. Festival srpskog filma fantastike
Projekcija GOSPODARA PAKLA otvara 16. Festival srpskog filma fantastike