Časopis Quest 3/2012

Fantastika u časopisu “Quest”

Časopis Quest 3/2012Međunarodni časopis za književnost, umetnost i kulturu “Quest” koji izlazi u Podgorici, u najnovijem izdanju 3/2012 donosi obimnu celinu posvećenu fantastičkoj literaturi autora s područja bivše Jugoslavije. 

 U rubrici pod naslovom “Fantastika”, objavljeni su eseji: “Mesto Lazara Komarčića Komarice u istoriji srpske naučno-fantastične književnosti” Aleksandra B. Nedeljkovića i “Znanstveno-fantastična scena u Hrvatskoj” Davora Šišovića. 

 Prozni deo rubrike čine uglavnom priče koje su objavljene u saradnji sa sajtom Art-Anima.com “Svod” Ilije Bakića, “Adam i Eva” Darka Macana, “Sigismundov svijet” Veselina Gatala, “Ispod grobova” Pavla Zelića, “Samo za tebe, Eli” Milivoja Anđelkovića i “Šume” Adrijana Sarajlije, a zatvara ga priča “Pismo iz Trilivada” Olivere Kujundžić.

Glavni urednik magazina za književnost “Quest” je pesnik i romanopisac Slobodan Vukanović. Štampana verzija časopisa može se naručiti putem e-mail adrese casopis.quest@gmail.com, a elektronska verzija se može potpuno besplatno, u PDF formatu, preuzeti sa ove adrese.