Čarobna knjiga na Beogradskom sajmu knjiga

Fantastika na sajamskom štandu “Čarobne knjige”

Čarobna knjiga na Beogradskom sajmu knjigaU godini u kojoj obeležava deceniju postojanja, izdavačka kuća “Čarobna knjiga” objavila je svetski hit roman “Oni drugi” kanadske književnice Džo Volton. Ovo delo biće svakako jedan od udarnih naslova na ovogodišnjem Beogradskom sajmu knjiga, barem kada je u pitanju žanrovska proza.

Takođe, očekuje se da će tokom sajma na štandu ovog izdavača premijerno biti predstavljeni šesti i sedmi deo serijala epske sage o Vešcu poljskog pisca Andžeja Sapkovskog: “Lastavičja kula” i “Gospodarica jezera”.

Pored popularnih ostvarenja stranih autora, “Čarobna knjiga” je tokom ove godine objavila i nekoliko ostvarenja mladih domaćih i regionalnih pisaca fantastike. Uz debitantski naučno-fantastični roman hrvatskog autora Ivana Lutza “Zovite ju Zemlja”, objavljen je roman “Zemlje Ajaranda” Katarine Skokin i zbirka novela mračne fantastike “Ljudske vibracije” Darka Tuševljakovića.

U jubilarnoj godini “Čarobna knjiga” je pokrenula i ediciju posvećenu stripu u kojoj su objavljena izuzetno obimna “Marvelova” izdanja iz takozvane “essential” serije: “Čudesni Spajdermen” (1 i 2), “X-Men”, “Srebrni letač”, “Ajron Men”, “Vulverin”, “Osvetnici”, a nedavno je iz štampe izašlo i luksuzno izdanje stripa “Princ Valijant”.

Tokom trajanja Beogradskog sajma knjiga, na štandu “Čarobne knjige”, u areni Hale I, biće upriličena potpisivanja knjiga. Pored Aleksandra Gatalice, Davida Albaharija, Teofila Pančića i drugih glavnotokovskih pisaca, zainteresovanim posetiocima svoje knjige će potpisivati i autori žanrovske proze. 

Darko Tuševljaković će svoje knjige “Ljudske vibracije” i “Senka naše želje” potpisivati u utorak 22. oktobra u 17 časova. Narednog dana, u sredu 23. oktobra, takođe u 17 časova, sa čitaocima će se družiti Katarina Skokin, autorka romana epske fantastike “Slobodne zemlje” i “Zemlje Ajaranda”, a od 18 časova na istom mestu biće Đorđe Bajić, koji će potpisivati primerke svog novog romana “Žuta kabanica”.