Zoran Živković - Pisac u najam

Evropski kritičari o “Piscu u najam”

Zoran Živković - Pisac u najamPovodom nedavno objavljenog izdanja romana “Pisac u najam” Zorana Živkovića na francuskom jeziku, u dnevnom listu “Politika” od 03. januara načinjen je pregled kritika, koje ovo delo dobija širom Evrope.

“Pisac u najam” nastavlja i u Francuskoj da dobija samo pohvale kritike – navodi se u listu “Politika”. Didije Žakob zaključuje svoj prikaz u uglednom “Nuvel opservateru”: “Didro iz Beograda!”

Oreli Žansen u časopisu “Le šua de librer” kaže za “Pisca u najam” da je posredi “čudesan roman koji poseduje sva svojstva neophodna da trajno zavede čitaoca”.

U sličnom tonu prethodno su “Pisca u najam” ocenili italijanski kritičari. Stefano Kolela koji piše za portal “Solo-libri” ovako doživljava Živkovićev roman: “Iako se ton pripovedanja nikada ne podiže, priča srpskog pisca neprekidno menja ritam ubrzavajući ka potpuno neočekivanom, virtuoznom finalu”.

U članku “Politike” ističe se da su afirmativne kritike osvanule i na portalima “Gotik Netvork”, “Vuz”, a da su o našem piscu i njegovom delu objavljene i recenzije povodom engleskog izdanja “Pisca u najam”.