Četvrti ZECON početkom aprila

Četvrti zenički festival fantastične književnosti ZECON održaće se 02. i 03. aprila 2010. godine u Muzeju grada Zenice. Kao i prethodne, i ove godine će zeničkoj publici biti predstavljena odabrana žanrovska dela objavljena na području Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Ipak, pored književnih promocija, na događaju će biti upriličeni i drugi prateći programi.

Festival će biti otvoren u petak 02. aprila u 13 časova, zajedničkim predstavljanjem prve bosanskohercegovačke antologije SF priča “Pogled u budućnost”, kao i godišnjih zbirki Istrakona i Festivala fantastične književnosti u Pazinu. Istog dana, ali u 20 časova biće predstavljene zbirke priča “Jedan na jedan” Ivana Nešića i “Kraljevi” Zorana Jakšića, dok će u subotu 03. aprila, na programu Festivala biti dve promocije: fanzina “SFTerra” beogradskog udruženja ljubitelja fantastike “Sci&Fi” (u 13 časova) i promocija izdanja izdavačke kuće “Zoro” (u 19 časova).

Prateći program Festivala fantastične književnosti ZECON činiće odabrani filmovi sa Festivala srpskog filma fantastike, koncert srednjovekovne keltske muzike i promocija SF igre “Genesis Rising“, koju su u potpunosti uradili članovi beogradske grupe “Metamorf”.