En Rajs najavila roman “Princ Lestat”

En RajsPre “Sumraka”, “Vampirskih dnevnika” i “Prave krvi” postojala je En Rajs. Autorka čije su se “Vampriske hronike” prodale u preko 80 miliona primeraka širom sveta. Kako piše PISB, ona je sada najavila da fanovi mogu da očekuju novi nastavak njenog serijala “Vampirske hronike” 28. oktobra.

“Mogu konačno da najavim novi roman – naslov je ‘Princ Lestat’, i to je deo Vampirskih hronika”, izjavila je ona u podkastu emitovanom u nedelju.

Rajsova je dodala da će “Princ Lestat” biti “pravi nastavak” njenog romana “Kraljica prokletih” iz 1988. godine, treći deo popularnog serijala. Čitaoci su, inače, bili upoznati sa francuskim vampirom Lestatom u prvom romanu – “Intervju sa vampirom”:

“Cela priča je o Lestau i vampirima, šta rade sada, kako su se snašli u novim okolnostima, i kako se Lestat bori sa zahtevima sa raznih strana kada je postao vođa plemena”, otkriva Rajsova.

Spisateljica je 2008. godine rekla da je serijal završen, ali je 2012. godine otvorila mogućnost za nastavak. Tako će dugo očekivani “Princ Lestat” postati 11. roman u serijalu.