Električni organizam - Miloš Petrik

Promocija romana ELEKTRIČNI ORGANIZAM Miloša Petrika u DOB-u

Promocija romana Električni organizam Miloša Petrika biće održana u ponedeljak 02. oktobra od 19 časova u Tribinskoj sali Doma omladine Beograda.

Predstavljanje će biti upriličeno u okviru redovnog tribinskog programa Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“, a pored autora, o romanu će govoriti urednica izdanja Slađana Novaković i blogerka Zorana Karapandžin.

Priča Električnog organizma je priča o moći i skupim greškama smeštena u Beograd bliske budućnosti. Mlada policijska službenica, Sanja Nešić, pada u nepriliku u noći kada odluči da od zadatka napravi zabavu. Put je navodi u redakciju opozicionog sajta, u prašnjave hodnike državnih organa i pred sveprožimajući i sve složeniji sistem nadzora i praćenja.

Roman je ispričan kroz prizmu različitih žanrova, šaljući komentar na društvena kretanja savremene Srbije, što u svom osvrtu apostrofira i književni kritičar Dragan Babić.

„Detektivski predložak meša se sa snažno intoniranim društvenim romanom i, uz primese fantastike i saspensa, daje presek života alternativnog Beograda u kom su stvari potpuno čudne, neočekivane i suprotne našoj stvarnosti. U tom svetu građanskih protesta, tehnološkog kriminala i posvećenih državnih službenika, junakinja romana krči put kroz kišu metaka, brdo leševa i šum nesporazuma, ka konačnoj spoznaji koja je veća od nje same“, piše Babić.

Roman Električni organizam objavljen je u ediciji „Switch“ izdavačke kuće Rende Books.

Miloš Petrik je rođen 1985. godine u Beogradu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu, radi u struci. Osim posla koji obavlja u oblasti prava, okušao se u medijima, marketingu i na polju video igara. Aktivno se bavi pisanjem i prevođenjem. Objavio je zbirku natprirodnih policijskijh priča Siva hronika 2016. godine, zbirku kratkih priča humorističkog karaktera Mlad si da se proslaviš 2019. godine, kao i roman Električni organizam 2023. godine. Sarađivao je sa Radiom Beograd 202 i više puta učestvovao na Međunarodnom salonu stripa u Beogradu. Preveo je romane Naomi Alderman, Sandre Njuman, Endži Tomas i Dejvida Mičela, kao i strip Snowpiercer.

Ulaz na promociju je slobodan.

Miloš Petrik - Električni organizam
Miloš Petrik – Električni organizam (foto: Stevan Antonijević)