Divergentni - Odani

Ekranizacija treće knjige serijala ”Divergentni” – u bioskopima

Filmska adaptacija završnog dela trilogije „Divergentni“ mlade američke književnice Veronike Rot, odnedavno se nalazi na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, pod nazivom „Drugačija – Odani 1. deo“.

Radnja trilogije smeštena je u bliskoj budućnosti u kojoj je društvo podeljeno i razoreno nasiljem i borbom za prevlast. Glavni junaci Tris i Četiri kreću u istraživanje spoljnog sveta u nadi da će konačno pronaći dugoočekivane odgovore i mir, ali će tek tamo shvatiti kolike žrtve treba da se podnesu i koliko hrabrosti, odanosti i ljubavi je za taj mir zapravo potrebno.

Nova otkrića i istine koje izlaze na videlo ponovno će zahtevati od Tris da se suoči s nepredvidljivošću ljudske prirode, ali i sa samom sobom. Istovremeno Tris i Tobias moraju da se suoče sa činjenicom da se njihov položaj u društvu promenio, te oni koji su bili privilegovani to više nisu.

Prevod trotomnog literarnog predloška „Divergentni“ kao i zbirke priča „Četiri“, koja dopunjuje ovaj distopijski serijal, objavila je izdavačka kuća „UrbanReads“.