Kuća Zmaja

Dž.R.R. Martin potvrdio završetak snimanja serije KUĆA ZMAJA

Džordž R. R. Martin je potvrdio da je završeno snimanje serije Kuća zmaja koja predstavlja spinof Igre prestola – prenosi PISB.

On je na svom privatnom blogu potvrdio da je dugoočekivana serija trenutno u postprodukciji.

„Uzbudljive vesti iz Londona – dobio sam informaciju da je snimanje prve sezoine Kuće zmaja završeno. Da, svih deset epizoda. Video sam grubu montažu nekoliko njih i mnogo mi se sviđaju. Naravno, ostalo je još mnogo posla: specijalni efekti, muzika, celokupan postprodukcijski rad. Ali pisanje, režija i gluma izgledaju izvanredno. Nadam se da će se i vama svideti kao meni. Skidam kapu Rajanu Dž. Kondalu i Migelu Sapočniku i njihovom timu, kao i našoj izuzetnoj postavi“, rekao je Martin.

Takođe je istakao da ne zna kada bismo mogli da očekujemo tu seriju na malim ekranima.

„Ostaje još mnogo posla, a kovid otežava planiranje. Ovog proleća? Malo verovatno. Možda na leto? Možda. Jesen? Ko zna? Znaćete kad i mi“, napisao je on.

I dok ljubitelji knjiga Pesma leda i vatre još čekaju na Martinov završetak te sage, pisac je saopštio da trenutno radi sa Marvelom na razvoju nove serije stripova zasnovane na kolekciji antologija, priča i romana Wild Cards.

Tvorac Igre prestola rekao je za Guardian da mu je saradnja sa Marvelom „privilegija“ i da „beskrajno uživa“ u radu.

Inače, Wild Cards, serija čiji je Martin urednik i idejni tvorac, govori o alternativnoj istoriji Zemlje i njenim superherojima, a do sada je objavljeno više od 25 romana i 20 kratkih priča preko 40 autora.

„Kao što moji fanovi znaju, Wild Cards svet ima posebno mesto u mom srcu“, rekao je Martin u saopštenju.

Džordž R. R. Martin – Kuća Zmaja