Knjizevna fantastika

Dve promocije almanaha “Književna fantastika”

Književna fantastikaPočetkom naredne nedelje u Beogradu će biti upriličene dve promocije almanaha “Književna fantastika” koji je nedavno objavljen u izdanju izdavačke kuće “Čarobna knjiga”.

Prvo predstavljanje časopisa biće organizovano u ponedeljak 16. juna (19h) u Domu omladine Beograda (mala sala na I spratu), u okviru redovnog programa Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”. Tom prilikom o almanahu će govoriti pisci Goran Skrobonja, Pavle Zelić i urednik Dragoljub Igrošanac, a moderator će biti Žarko Milićević.

Narednog dana, 17. juna (19h) u Ustanovi kulture Vuk Karadžić (Kralja Aleksandra 77a), biće priređena druga promocija na kojoj će učešće uzeti Zoran Živković, Goran Skrobonja, Đorđe Bajić i Dragoljub Igrošanac. Književno veče vodiće Irena Dajić.

Almanah “Književna fantastika” predstavlja usko specijalizovani časopis namenjen književnoj praksi koja neguje elemente oneobi;ajenog. Almanah sledi koncept sajta za promociju fantastične književnosti “Art-Anima” i pokušava da čitaocima predstavi presek aktuelnih dometa domaće i regionalne scene ove vrste književnosti, ne samo kroz predstavljanje proznog stvaralaštva, već i kroz esejističke priloge, intervjue, novinarska istraživanja, prikaze i preporuke.

Časopis na 256 strana donosi trideset priloga nekih od najznačajnijih srpskih i regionalnih stvaralaca, proučavalaca i kritičara književne fantastike, a moguće ga je nabaviti u svim bolje snabdevenim knjižarama ili direktnom porudžbinom od izdavača.