Doctor Sleep

Zavrešeno snimanje filma po Kingovom romanu ”Dr Sleep”

Podelite sadržaj:

Snimanje filma prema romanu Stivena Kinga Dr Sleep iz 2013. godine, službeno je privedeno kraju, objavio je režiser Majk Flanagan. Sledi postprodukcija, a premijera se očekuje 24. januara 2020. godine.

Dr Sleep je nastavak Kingovog romana Isijavanje iz 1977. godine, koji je kultni status izgradio zahvaljujući izvanrednoj ekranizaciji u režiji Stenlija Kjubrika.  Radnja prve knjige bila je smeštena u napuštenom hotelu i pratila postepeni prelazak u ludilo Džeka Toransa, oca dečaka sa posebnim moćima Denija.

Roman Dr Sleep prati odraslog Denija Toransa koji se bori sa alkoholizmom i demonima iz prošlosti. Dok radi u bolnici, gde uz pomoć isijavanja (moći koju ima od rođenja) „uspavljuje“ pacijente čijim je životima došao kraj, shvata da grupa besmrtnih zlih bića otima decu i muči ih. Da bi pobedio monstrume, Torans će morati da posegne u najdublje i najmračnije delove sopstvenog bića i potraži pomoć devojčice sa kojom je na telepatskoj vezi.

U Flanaganovom filmu Denija Toransa igra Ijan Mekgregor, a ostale uloge tumače: Rebeka Ferguson, Zan Meklarnon, Brus Grinvud, Aleks Esoe, Žoselin Donahju i Džejkob Tremblej.

Doctor Sleep - Stiven King