Deca propasti - Adrijan Čajkovski

DECA PROPASTI Adrijana Čajkovskog u prodaji od 29.08.

Podelite sadržaj:

Deca propasti, nastavak nagrađivanog naučnofantastičnog romana Deca vremena britanskog pisca Adrijana Čajkovskog, 29. avgusta stiže iz Lagune.

Delo donosi napetu priču prepunu preokreta, izvrsnih, nesvakidašnjih likova i evolutivne nauke objašnjene na temeljan, pažljiv i lako razumljiv način.    

„Dobar smisao za ritam i sposobnost Čajkovskog da dočara tajanstvene prizore, a složene koncepte predstavi transparentno, doprinose nastanku ove izvrsne priče“, smatraju književni kritičari i ističu da je roman „moderan i pored senzibiliteta klasične naučne fantastike“.

Pre više hiljada godina, Zemljin program teraformiranja vinuo se prema zvezdama. Na svetu Nod, naučnici su otkrili tuđinski život – ali je njihova misija bila da taj život ponište sećanjem na Zemlju. Tada je veliko carstvo čovečanstva palo, a odluke programa izgubljene su u vremenu.

Eonima kasnije, čovečanstvo i njegovi novi saveznici pauci otkrili su fragmentarne radio-signale između zvezda. Oni su poslali istraživačku letelicu u nadi da će pronaći rođake sa stare Zemlje.

Ali oni drevni teraformeri probudili su na Nodu nešto što je bilo bolje ostaviti na miru. Nešto što je strpljivo čekalo da ponovo bude pronađeno.

Roman Deca propasti preveo je Goran Skrobonja.

Laku noć, Punpune

Knjiga će biti dostupna od subote 29. avgusta u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Adrijan Čajkovski rođen je u Linkolnširu 1972. godine. Studirao je zoologiju, psihologiju i završio pravo. Povremeno se bavi amaterskom glumom. Najpoznatiji je po serijalu „Shadows of the Apt“ i romanu Deca vremena. Dobitnik je priznanja „Artur Č. Klark“ (2016) i Britanske nagrade za fantastiku (2017).

Deca propasti - Adrijan Čajkovski
Deca propasti – Adrijan Čajkovski