Uroš Petrović - Deca Bestragije

“Deca Bestragije” – novi roman Uroša Petrovića u prodaji od 27. aprila

Uroš Petrović - Deca BestragijeIzdavačka kuća “Laguna” podseća da će se nova knjiga Uroša Petrovića, “Deca Bestragije”, u knjižarama pojaviti u subotu 27. aprila 2013. godine.

Iz pera autora bestseler serijala “Zagonetne priče” i romana “Peti leptir” i “Aven i jazopas u Zemlji Vauka”, stiže nova uzbudljiva, napeta, na momente zastrašujuća avantura. Nova knjiga Uroša Petrovića “Deca Bestragije” oblikovana je kao do sada neviđena mešavina pustolovine, fantastike i mistike – ističe se u saopštenju izdavača. 

Zbivanje romana smešteno je na prostor Balkana, u vreme osmanske vlasti, ali i u neodređene, egzotične prostore skrivene iza visokih planinskih venaca na jugu poluostrva. Grupa dece, koja je po mnogo čemu posebna i koja je, između ostalog, i nastala na krajnje neobičan i čudesan način, živi zahvaljujući jednoj mračnoj, dobro čuvanoj tajni. Dramatični obrti, živopisni likovi i surovi okršaji odlika su ovog romana, koji će držati čitaoce svih uzrasta prikovane za knjigu do poslednje stranice.

Uroš Petrović (1967) piše knjige za decu i mlade koje pomeraju granice u savremenoj srpskoj literaturi, te su sve češće u rukama odraslih čitalaca. Sva piščeva dela godinama su među najčitanijim naslovima književnosti za decu i mlade, i ovenčana su brojnim prestižnim nagradama, a objavljena su u velikom broju izdanja.

“Deca Bestragije” naći će se u prodaji od 27. aprila u knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca kao i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs.