Dani Čarobne knjige

Danas počinju “Dani Čarobne knjige”

Dani Čarobne knjigeU četvrtak 26. septembra 2013. godine počinje manifestacija “Dani Čarobne knjige”, koju povodom deset godina rada, izdavačka kuća “Čarobna knjiga” organizuje u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda. Manifestacija će trajati do srede 02. oktobra, a centralni deo programa činiće niz tribina o temi “Izdavaštvo iznutra”, na kojima će učestvovati poznati pisci, urednici, prevodioci i lektori.

U okviru “Dana Čarobne knjige”, svake večeri će se od 20 časova održavati promocije knjiga domaćih pisaca: Davida Albaharija, Aleksandra Gatalice, Darka Tuševljakovića, Teofila Pančića i Đorđa Bajića.

Deo programa biće realizovan u saradnji s Francuskim kulturnim centrom, Gete institutom, ambasadama Brazila i Poljske u Beogradu, kao i sa Udruženjem ljubitelja fantastike “Evenstar” i portalom za promociju fantastike “Art-Anima”, a biće predstavljeno i stvaralaštvo Le Klezioa, Šlimana, brazilske književnosti, savremenog poljskog dokumentarnog filma i “zanata” pisanja fantastike.

Prema rečima Borislava Pantića, direktora izdavačke kuće “Čarobna knjiga”, program sedmodnevne manifestacije koncipiran je tako da čitaoci mogu da dođu popodne, odslušaju govornike koji ih interesuju, pogledaju program na pozornici ispred KCB-a i onda prisustvuju promociji knjige.

Kompletnu satnicu programa “Dana Čarobne knjige” možete pogledati ovde.