Refesticon

Danas počinje “Refesticon”

Podelite sadržaj:

RefesticonU petak 10. maja u Bijelom Polju počinje prvi crnogorski Regionalni festival fantastične književnosti “Refesticon”, koji će trajati do nedelje 12. maja.

Prvog dana festivala planirana je poseta etno selu Vuković kod Bijelog Polja, gde će se održati deo književnih promocija i predstavljanja drugih festivala fantastične književnosti iz regiona.

Svečano otvaranje održaće se u Kući Rista Ratkovića u Bijelom Polju s početkom u 19 časova. A odmah nakon toga, publici će biti predstavljena festivalska zbirka priča “Nevidbog”. O knjizi će, pored članova žirija, govoriti i neki od zastupljenih autora.

Završni deo programa prvog festivalskog dana, počeće u 20 časova u bjelopoljskom Centru za kulturu, gde će biti priređeno otvaranje izložbe iz ciklusa “Mitske slike” sarajevskog akademskog slikara Džeka Hodžića.

Festival fantastične književnosti “Refesticon” organizuje Radio Bijelo Polje, pod pokroviteljstvom Opštine Bijelo Polje. Suorganizatori projekta su festivali fantastične književnosati iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i iz Srbije.