Danas počinje Istrakon

Danas u Pazinu počinje trinaesto izdanje konvencije ljubitelja fantastike “Istrakon”, u organizaciji društva za popularizaciju naučne fantastike i fantastike “SF&F Albus” i Pučkog otvorenog učilišta.

Program manifestacije tradicionalno se održava u Spomen domu Pazin, a svečano otvaranje biće održano ispred ove ustanove u 17.15 časova.

Od dešavanja vezanih za žanrovsku književnost, na današnjem programu su dve tačke. Zbirka priča Danijela Bogdanovića “Najveća igra u svemiru i šire” biće predstavljena u Holu u 19.30 časova, a u Maloj koncertnoj dvorani s početkom u 21.30 pazinskoj publici će se predstaviti počasna gošća konvencije, američka spisateljica Keri Von.

Keri Von piše naučnu fantastiku i fentezi, a njena dela se godinama unazad nalaze na Njujork Tajmsovoj listi najprodavanijih. Njene priče su objavljivane u antologiji “The Year’s Best Science Fiction Antology”, a bila je nominovana i za nagradu Hugo za kratku priču “Amaryllis”. Kratka prozna ostvarenja objavljivala je u raznim časopisima, antologijama i na internetu. Živi u Koloradu, SAD.