VI Festival fantastične književnosti “Zecon”

U petak i subotu 30. i 31. marta 2012. godine, u Zenici će se održati šesti Festival fantastične književnosti “Zecon”.

Festival, koji se tradicionalno održava u okviru kulturne manifestacije “Zeničko proljeće”, i ove godine će biti održan u Muzeju grada Zenice.

Otvaranje festivala zakazano je za petak 30. marta u 12 časova, kada će biti održana promocija knjige Adnadina Jašarevića “U dvorani ogledala” i izložba zastupljenih ilustracija. Pored autora knjige, u promociji će učešće uzeti Lejla Mahmić i Ikbal Cogo.

Istog dana, ali u 19 časova, biće održana promocija zbirke “Manufaktura G” beogradskog pisca fantastike Adrijana Sarajlije, kao i predstavljanje edicije “Mrak” zagrebačko-sarajevske izdavačke kuće “Zoro”. O knjigama će govoriti Adrijan Sarajlija, Zoran Filipović vlasnik izdavačke kuće “Zoro” i Davor Šišović urednik edicije “Mrak”.

Drugog festivalskog dana, u subotu 31. marta, s početkom u 12 časova, zeničkoj publici će biti predstavljene godišnje zbirke “Istrakona” (“Astrolab gladi”), pazinskog Festivala fantastične književnosti (“Turističke priče”) i “Zecona” (“Baton”). Učesnici promocije biće: Marela Zdenac, Anto Zirdum i Davor Šišović. Predstavljanje zbirke “Baton” će se nastaviti u 13 časova kada će na ilirskom gusarskom brodu biti izvedeno čitanje odabranih priča.

Završni događaj ovogodišnjeg zeničkog Festivala fantastične književnosti, biće predstavljanje edicije “Warp” izdavačke kuće “Zoro”, o kojoj će govoriti Zoran Filipović i Davor Šišović.