Predstavljanje ciklusa “Letopisi svemirskih Cigana” u LK

Radmilo AnđelkovićU okviru redovne tribine Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”, u ponedeljak 20. septembra 2010. godine, sa početkom u 19 časova, održaće se predstavljanje ciklusa “Letopisi svemirskih Cigana” Radmila Anđelkovića. Ciklus čine zbirka “Tabor na Kidisu” i roman “Legija ida” koje donose priče o Greju Svaruku Heningu – svemirskom Ciganinu.

Neobični i često nemogući izazovi zapisani su u genima nekih ljudi i oni se, udruženi u gildu svemirskih Cigana posvećuju traganju za neuhvatljivim. Jednom godišnje, okupljaju se na usamljenoj planeti Kidis gde taboruju i pripovedaju o svojim poduhvatima. Najbolja priča nosi priznanje Svemirskog Ciganina i to je, najčešće, Grej Svaruk Hening.

U osam pojedinačnih priča prve knjige “Tabor na Kidisu”, nastalih i većim delom objavljenih u poslednjih 25 godina, Grej Svaruk Hening i njegovi ortaci i suparnici žive svoje avanture, nadmeću se i dostižu svoje ciljeve.

Druga knjiga je jedinstveni roman “Legija Ida”, u kome Grej Svaruk Hening, naoružan sposobnošću da prodre u sopstveni genetski kod, dobija zadatak koji će ga suočiti sa Idom u sebi i oko njega i konačno odrediti njegov put.

Tribina Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” održava se na prvom spratu Domu omladine Beograda (Makedonska 22). Ulaz je slobodan.