Ijan Mekdonald u Beogradu krajem oktobra

Ijan MekdonaldGoran Skrobonja je na forumu našeg sajta juče potvrdio da će britanski pisac spekulativne fikcije Ijan Mekdonald gostovati u Beogradu od 28. do 31. oktobra ove godine. Zvanični povod posete je predstavljanje njegove zbirke “Knjiga izgubljenih snova”. Ova zbirka bi trebalo da se u knjižarama pojavi krajem septembra ili početkom oktobra, pod etiketom izdavačke kuće Paladin, u okviru koje su ranije već objavljene dve Mekdonaldove knjige: “Bespuće” i “Brazil”.

Još uvek se ne zna tačan raspored aktivnosti vezan za Mekdonaldovo gostovanje u Beogradu, ali prema rečima Skrobonje to pitanje biće rešeno neposredno pred Mekdonaldov dolazak: “Pošto stiže 28-og popodne iz Dablina preko Budimpešte, realno je očekivati da predveče najpre svrati do knjižare ‘Tardis’ gde će svi zainteresovani moći da ga vide i dobiju autogram na nekoj od njegovih knjiga”, kaže Skrobonja.

“Knjiga izgubljenih snova” sadrži priče i novele objavljene u zbirkama “Empire Dreams” i “Speaking in Tongues”, kao i nekoliko priča objavljenih u sada teško dostupnim časopisima. Pažljivo odabrane, ove priče omogućavaju čitaocima da upoznaju sve univerzume Mekdonaldovih serijala.

Susretljivošću izdavačke kuće Paladin, sa našeg sajta možete preuzeti PDF fajl u kome se nalaze predgovor i tri priče iz ove zbirke. Veličina fajla je 264KB.