Hari Poter i kamen mudrosti

Čarobna knjiga objavljuje nova izdanja knjiga o Hariju Poteru

Serijal o Hariju Poteru spada u najpopularnije i najvoljenije serijale u istoriji izdavaštva. Izuzetne po zapletu, stilu pisanja, uzbudljive i neočekivane knjige iz ovog serijala stekle su milione obožavalaca širom sveta.

Prevedene su na više od 80 jezika (čak i na starogrčki i latinski!) i prodate u neverovatnih pola milijarde primeraka. Neretko se kaže, sasvim s razlogom, da je Hari Poter doprineo da mlađi čitaoci širom sveta zavole knjigu i da ljubav prema čitanju ne uzmakne pred drugim, savremenim oblicima zabave.

Ni Srbija nije bila izuzetak iz ovog pravila. Mlađa publika, ali i čitaoci starijih generacija pomno su pratili izuzetnu priču koja se protezala kroz sedam nastavaka. Serijal je zadržao svoju popularnost i nakon izlaska poslednjeg nastavka i ostao omiljeno štivo za domaće čitaoce sve do danas.

Nažalost, u poslednjih nekoliko godina, srpsko izdanje nije moglo da se nađe u našim knjižarama.

Zato verujemo da će ljubitelje „Čarobnjačkog sveta“ Dž. K. Rouling obradovati saznanje da će Čarobna knjiga, koja je obezbedila prava na ovaj serijal, u najkraćem roku objaviti nova izdanja svih sedam nastavaka!

Knjige će biti opremljene novim koricama, koje je ilustrovao sjajni Džoni Dadl, a za novo izdanje, izvrsni prevodioci Vesna Roganović i Draško Roganović vratili su se svom delu, ponovo ga iščitali i poboljšali.

Nova izdanja prve dve knjige – Hari Poter i kamen mudrosti i Hari Poter i dvorana tajni – objavljena su 8. jula 2022. Ostale knjige će uslediti u kratkom periodu, pa će tako Hari Poter i zatvorenik iz Askabana izaći 19. jula, zajedno sa svetskom premijerom scenarija Fantastične zveri i gde ih naći 3 – Tajne Dambldora, a zatim će svakog sledećeg meseca izlaziti novi nastavci, kako bi ceo serijal bio kompletiran do Međunarodnog beogradskog sajma knjiga u oktobru 2022. godine.

Ljubiteljima fantastičnih priča iz „Čarobnjačkog sveta“ tako će vrlo brzo ponovo biti dostupni svi nastavci serijala, uz već prisutnu „Hogvortsku biblioteku“ i scenarije filmova iz serijala „Fantastične zveri i gde ih naći“, koje takođe objavljuje Čarobna knjiga.

Nova izdanja knjiga o Hariju Poteru
Nova izdanja knjiga o Hariju Poteru