Ivan Lutz - Zovite ju Zemlja

“Čarobna knjiga” najavljuje roman prvenac Ivana Lutza

Ivan Lutz - Zovite ju ZemljaBeogradska izdavačka kuća “Čarobna knjiga” trebalo bi da polovinom jula objavi roman “Zovite ju Zemlja” mladog hrvatskog pisca naučne fantastike Ivana Lutza. Poznavaocima žanrovske književne scene našeg zapadnog susedstva, Lutz je poznat kao pisac kratkih SF priča, ali i kao jedan od organizatora SF konvencije “Marsonikon” čije drugo izdanje se upravo održava u Slavonskom Brodu.

Roman “Zovite ju Zemlja” govori o ljudima koji su zahvaljujući ogromnom svemirskom brodu uspeli da se otisnu u dubine svemira, daleko od kataklizmom razorene matične planete. Vekovima kasnije njihovi potomci stižu do planete pogodne za život ljudi, ali naseljene negostoljubivim stvorovima. Prema najavama objavljenim na sajtu izdavača, roman donosi pravu futurističku studiju ljudske naravi i dostignuća, te postavlja pitanja o smislu napretka civilizacije.

Ivan Lutz (35) je profesor fizike po vokaciji i kosmopolita po uverenjima. Do sada je napisao četiri romana a trenutno radi na petom. “Zovite ju Zemlja” je njegov prvi objavljeni roman.