Alehandro Hodorovki

Brajan Herbert oduševljen Vilnevovom DINOM – Hodorovski baš i nije

Podelite sadržaj:

Iako je zbog aktuelne epidemiološke situacije odložena premijera predstojeće filmske adaptacije romana Dina Frenka Herberta, to ostvarenje kanadskog reditelja Denisa Vilneva i dalje predstavlja jedan od najočekivanijih filmova 2021. godine.

U nedavnom intervjuu Brajan Herbert, sin autora Dine i pisac više knjiga smeštenih u istom univerzumu, izneo je svoja očekivanja u vezi sa Vilnevovim ostvarenjem ne štedeći reči hvale o do sada viđenim materijalima.

„Bio sam veoma impresioniran trejlerom, i oduševljen sam što sam zajedno sa svojom suprugom prošle godine imao priliku da prisustvujem snimanju scena u Budimpešti“, rekao je Brajan Herbert, koji je i jedan od producenata projekta. „Ovo je zaista veliki film, vrhunski projekat koji će zauvek biti sagledavan kao savršena adaptacija Dine.“

Dina - Denis Vilnev
DINA- Denis Vilnev

Iako je Brajan Herbert sa javnošću podelio svoje pozitivne impresije, nisu svi saglasni sa njegovim ocenama. Među kritičarima je i Alehandro Hodorovski, koji je sedamdesetih godina prošlog veka bezuspešno pokušavao da snimi filmsku adaptaciju klasičnog roman Frenka Herberta.

Nakon odgledanog trejlera Vilnevovog filma, priznao je da su mu utisci pomešani, ali je, svejedno, poželeo da film postigne veliki uspeh, uprkos svojoj predvidljivosti.

„Video sam trejler. Vrlo dobro je urađen“, rekao je Hodorovski. „Jasno je da je to industrijska kinematografija, da je uloženo mnogo novca i da je produkcija bila skupa. Ali ako je film bio veoma skup, troškovi su morali biti proporcionalno raspoređeni. I tu je problem: nema iznenađenja. Forma je istovetna onoj koja je sveprisutna. Osvetljenje, gluma, sve je predvidljivo“, ocenio je Alehandro Hodorovski.

Vilnevova verzija Dine trebalo bi da se pojavi u bioskopima 01. oktobra 2021. godine. Prema najavama iz Vorner Bros-a, film će u isto vreme postati dostupan i na striming platformi HBO Max.