Stiven King

Booka priprema zbirku novela ”Godišnja doba” Stivena Kinga

Pod etiketom izdavačke kuće “Booka” 13. jula iz štampe izlazi knjiga “Godišnja doba” koja objedinjuje četiri novele najpoznatijeg pisca horora, Stivena Kinga. Reč je o delima: “Proleće: Nada umire poslednja: Rita Hejvort i iskupljenje u Šošenku”, ” Kvarljivo leto: Nadaren učenik”, “Jesen: Gubitak nevinosti: Leš” i “Zimska priča: Metod disanja”.

Prema prve tri novele snimljeni su vrhunski filmovi: “Bekstvo iz Šošenka” (režija: Frenk Darabont, 1994), “Nadaren učenik” (Brajan Singer, 1998) i “Ostani uz mene” (Rob Rajner, 1986).

“Proleće: Nada umire poslednja: Rita Hejvort i iskupljenje u Šošenku” je najosobenija priča o nepravednoj zatvorskoj kazni i neobičnom bekstvu još od romana “Grof Monte Kristo”.

“Kvarljivo leto: Nadaren učenik” govori o jezivom odnosu odanosti i uzajamnom parazitiranju zlatnog dečka iz Kalifornije i starca čiju groznu prošlost on otkriva.

“Jesen: Gubitak nevinosti: Leš” prati četiri hvalisava dečaka koji odlaze u šume Mejna, gde šibani kišom i suncem pronalaze život, smrt i otkrivaju sopstvenu smrtnost.

“Zimska priča: Metod disanja” je priča o ženi rešenoj da rodi dete po svaku cenu, ispripovedana u jednom neobičnom klubu.

Kako izdavač ističe, ove četiri novele trijumfalno dokazuju da King ume i da izađe iz horora, a pravo su zadovoljstvo za svakoga ko traga za Kingovim krajnje osobenim opojnim pripovedanjem, grafički prikazanim scenama i likovima, te napetim zapletima.

Knjiga sadrži 523 stranice, a prevod potpisuje Goran Skrobonja.

Stiven King - Godišnja doba
Stiven King – Godišnja doba