BeoKon 2017

Bogat književni program na BeoKon-u 2017

Od 10. do 12. novembra u Domu omladine Beograda održava se BeoKon 2017, manifestacija posvećena pop kulturi, koju po treći put uzastopno zajedničkim snagama organizuju Društvo ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“, Udruženje „Sakurabana“ i Color Media Communications.

Program manifestacije obiluje tribinama o fantastičnoj književnosti, kako i dolikuje, obzirom da je njen počasni gost Norman Spinrad – kritičar, esejista i jedan od najznačajnijih pripadnika novog talasa američke naučne fantastike. Planirano je da se ovaj velikan SF žanra, u dva navrata druži sa BeoKonovom publikom – drugog i trećeg dana konvencije (u subotu u 19h i nedelju u 18h).

U okviru bogatog tribinskog programa, koji će se održati u Klubiću i Velikoj sali Doma omladine, biće upriličeni razgovori: o romanu i TV seriji „Sluškinjina priča“ (subota, 12h), o horor stvaralaštvu H.F. Lavkrafta i Tomasa Ligotija (subota 16.40), o predstavnicima Mormonske crkve među piscima fantastike (subota, 19h), o filmskim i TV adaptacijama knjiga Stivena Kinga (nedelja, 15.30), o Gejmenovom romanu Američki bogovi i TV adaptaciji istog dela (nedelja, 17h), o ekranizaciji knjiga iz serijala  „Prostranstva“ (nedelja, 17.30)…

Teme ostalih tribina biće posvećene filmovima, TV serijama, stripovima, RPG igrama…

Sastavni deo BeoKona biće i prodajni sajam knjiga, stripova i figurica, dok će u sali Amerikani sve vreme trajanja konvencije biti održavani gejming turniri.

Detaljnu satnicu sa svim dešavanjima ovogodišnjeg BeoKona možete pogledati ovde.

Cena dnevne ulaznice za prvi dan manifestacije košta 250 dinara. Cena pojedinačnih ulaznica za drugi ili treći dan iznosi nešto više – po 350 dinara. Cena kompleta ulaznica za sva tri dana košta 800 dinara.

Dnevne ulaznice i kompleti mogu da se kupe na svim blagajnama Eventima.