Autor “Igre prestola” pravi istoimenu igru za “Fejsbuk”

Džordž R.R. MartinPisac Džordž R. R. Martin, koji stoji iza popularne sage “Igra prestola”, udružio je snage sa timom programera kako bi napravili igru za “Fejsbuk” na osnovu njegovih romana i hit seriji koja se emituje na kanalu HBO – javlja Blic.

Martin je izjavio da je do ideje da se od “Igre prestola” napravi igra za “Fejsbuk” proizašla iz potrebe da se ljudima ponudi nešto zanimljivije od uzgajanja kupusa i prasića, kao što je slučaj sa igrom “Farmvil” koja već postoji na ovoj društvenoj mreži.

– Postoji nešto mnogo zanimljivije što ljudi na društvenoj mreži mogu da rade od uzgajanja repe i hranjenja pilića. Na primer, da se bore za vlast, prave intrige, kuju zavere, planiraju venčanja i ubistva – kazao je Martin.

Prema detaljima koji su zasad poznati javnosti, oni koji vole baštovanstvo moći će njime da se bave samo ako u ovoj igri ubiju rivala i pokore njegovu zemlju. Usput mogu da na silu ožene njegovu ćerku.

Igrači će moći da postanu neki od plemića Vesterosa, te da biraju s kojom će plemićkom kućom ući u savez kako bi se borili za prevlast.

Još se ne zna tačan datum kada će igra biti puštena na “Fejsbuku”.