Čarobna knjiga objavljuje Asimova i Metisona

Isak Asimov - BOGOVI LIČNOPrema očekivanjima, izdavačka kuća Čarobna knjiga i ove godine na najlepši način pokazuje da ne nosi slučajno to ime. Pored već najavljenog romana “Senka naše želje” Darka Tuševljakovića, iz ove izdavačke kuće za Beogradski sajam knjiga stiže još sijaset novih naslova iz domena fantastike.

Uz klasična ostvarenja naučnofantastičnog žanra “Bogovi lično” Isaka Asimova i horor žanra “Paklena kuća” Ričarda Metisona, čitaocima će biti ponuđeni sveži naslovi iz fentezi serijala “Čuvari Ga’hula” (“Zatočenik”, “Putovanje” i “Spas”) Ketrin Leski, te vampirskog serijala “Vampirski dnevnici” (“Buđenje”, “Borba”, “Bes” i “Mračno okupljanje”) L.Dž. Smit.

“Bogovi lično” Isak Asimov
Protiv gluposti i bogovi sami bore se uzalud.
Klasik naučne fantastike, po mišljenju i kritičara i čitalaca jedan od najboljih romana u istoriji žanra, dobitnik dve najprestižnije nagrade iz oblasti naučne fantastike, Hugo i Nebula, roman koji sam autor smatra svojim najdražim delom.

“Paklena kuća” Ričard Metison
“Paklena kuća je najjeziviji roman o posednutoj kući svih vremena. Uzdiže se iznad ostalih kao što se planina uzdiže iznad brda u svom podnožju.“
Stiven King

– Prve tri knjige serijala ČUVARI GA’HULA, Ketrin Laski
Prema prve tri knjige serijala Čuvari Ga’hula snimljen je film Legenda o čuvarima u režiji Zaka Snajdera, proslavljenog filmom 300: Bitka kod Termopila.

– Serijal “Vampirski dnevnici” L.DŽ. Smit
Serijal Vampirski dnevnici prvi je tinejdžerski serijal o vampirima. Prva knjiga je objavljena 1991, i do sada je izašlo šest nastavaka. Samo u Severnoj Americi prodato je više od tri miliona primeraka, a serijal je objavljen u čak trideset zemalja. Godine 2009. započelo je emitovanje istoimene popularne TV serije.

“Buđenje” – Buđenje je priča o ljubavnom trouglu i zavodljivosti zla. Rastrzana između ljubavi i fatalne privlačnosti, Elena otkriva novi svet – svet nadljudske lepote, moći i prokletstva. Stupivši u njega, Elena će saznati da li se ljudska ljubav može suprotstaviti silama tame.

“Borba” – Pošto je upoznala Stefanovu prirodu, Elena pokušava da spase njegov život. Ljubomorni Dejmon ne odustaje od borbe za njenu naklonost, opčaravajući je tamom. Život njegovog brata nije najviši ulog koji je spreman da položi kako bi je osvojio. Hoće li Elena zaista postati njegova pre nego što zima dođe?

“Bes” – Probudivši se iz samrtnog sna, Elena se preobrazila. No, preobražaj nije konačan, te Stefan i Dejmon, vođeni ljubavlju prema Eleni, kreću u potragu za ljudskom krvlju.

“Mračno okupljanje” – Elena je umrla kako bi spasla grad od zle vampirice Ketrin, ali mir se tek nakratko vratio u Felovu Crkvu. Vođena vidovnjačkim moćima, Boni sluti da gradu preti neznano zlo. Jedna čudnovata smrt nateraće Boni, Meredit i Meta da potraže pomoć vampira.