Teri Pračet - Akrepski odred

”Akrepski odred” Terija Pračeta od petka u prodaji

Iz Lagune stižu najave da će se od petka 16. oktobra u prodaji naći roman iz serijala o Disksvetu, „Akrepski odred“, velikog Terija Pračeta.

Sve je počelo kao iznenadna, sumanuta maštarija… Poli Perks je morala na brzinu da postane dečko. Bilo je lako ošišati se, lako navući pantalone. Malo je potrajalo dok je naučila da prdi i podriguje pred svima i da hoda kao majmun… A sada je krenula u vojsku ne bi li pronašla nestalog brata. Međutim, u toku je rat. Uvek je neki rat u toku. Poli i ostali regruti zadesili su se u njemu do guše, i to bez obuke, a neprijatelji ih progone. Jedino što im ide u prilog jeste činjenica da je uz njih najprevejaniji narednik u celoj vojsci, kao i jedan vampir, strastveni ljubitelj kafe. Dobro… imaju i Tajnu. A da bi dospeli u srce neprijateljske teritorije, moraju do krajnjih granica da stave na probu spretnost i snalažljivost… Akrepskog odreda.

Ser Terens Dejvid Džon „Teri“ Pračet (1948–2015), britanski pisac, najpoznatiji je po serijalu o Disksvetu. Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima je i Svetska nagrada za fantastiku za životno delo. Knjige su mu prevedene na 37 jezika.

Preminuo je 2015. Bio je jedan od najpoznatijih pisaca fantastike a svetsku slavu stekao je prvim romanom o Disksvetu „Boja magije“ koji je napisao 1987 – to je ujedno i prva knjiga koju je objavila izdavačka kuća Laguna.

Knjiga „Akrepski odred“ od 16. oktobra biće dostupna u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, kao i na sajtovima delfi.rs i laguna.rs.