Džo Aberkrombi - Osveta

Aberkrombijeva ”Osveta” u domaćim knjižarama

Džo Aberkrombi - OsvetaLaguna” je objavila “Osvetu” Džoa Aberkrombija, roman čija se radnja odvija u istom svetu kao i radnja njegove izuzetno uspešne trilogije “Prvi zakon”. Vešto izgrađena, crnohumorna avantura iz domena podžanra mača i magije, vodi čitaoce u krvlju natopljenu zemlju Stiriju.

Krv se lije već devetnaest godina. Nemilosrdni veliki vojvoda Orso vodi ogorčenu borbu protiv svadljive Lige osmoro, i zajedno su opustošili čitavu zemlju. Dok vojske marširaju, glave se kotrljaju a gradovi gore, iza kulisa bankari, sveštenici i drevnije, mračnije sile igraju smrtonosnu igru da bi izabrale novog kralja.

Iako se ovaj dinamični roman prepun brutalne akcije i neočekivanih preokreta nadovezuje na trilogiju “Prvi zakon” i prikazuje neke od likova koji se u njoj sreću, predstavlja zasebno delo, koje može da se čita potpuno nezavisno od serijala.

Džo Aberkrombi rođen je 1974. godine u Lankasteru (Engleska). Studirao je psihologiju na Univerzitetu u Mančesteru. Kasnije se bavio televizijskom produkcijom i montažom. U pauzama između honorarnih poslova tokom 2002. godine počeo je da piše The Blade Itself – Oštricu. Rukopis je završio 2004, a izdavača za svoj prvi roman pronašao je 2006. godine. Tako je počela njegova književna karijera. Oštrica je odmah zapažena kod kritike i odlično prihvaćena od strane publike. Ovim naslovom započeta je trilogija Prvi zakon. Trenutno radi na novom serijalu epskofantastičnih romana.