50.000-ti primerak “Poslednje knjige” na italijanskom

Zoran Živković - L'ULTIMO LIBRO“Poslednja knjiga” Zorana Živkovića ovih dana će doživeti svoje peto izdanje na italijanskom jeziku.

Prvi triler roman jednog od najprevođenijih srpskih pisaca, u Italiji je inicijalno objavljen početkom 2010. godine, pod etiketom milanske izdavačke kuće TEA. Ali tiraž prvog izdanja, koji je iznosio 10.000 primeraka, rasprodat je već za nešto više od mesec dana. Usledila su doštampavanja u martu, maju i septembru 2010. godine – sva u tiražima od po novih 10.000 primeraka. Sa petim izdanjem koje će se u italijanskim knjižarama pojaviti do kraja aprila ove godine, popularna “L’Ultima Libro” postaće jedna od najprodavanijih knjiga izdavačke kuće TEA.

“Poslednja knjiga” donosi priču o seriji tajanstvenih smrti posetilaca knjižare “Papirus”, nakon što su neposredno pred smrt čitali istu knjigu. Ubrzo će se pored redovne policije u istragu tajanstvenih smrti uključiti Agencija za nacionalnu bezbednost, a situacija će se dodatno zakomplikovati kada se u potragu uključi i tajanstveni red poklonika “Poslednje knjige” koji očekuju skori kraj sveta.

Ovaj Živkovićev roman prvi put je na srpskom jeziku 2007. godine objavila kompanija “Novosti” u tiražu od 20.000 primeraka.