Zvon pasa - Stiven Erikson

ZVON PASA novi nastavak serijala MALAŠKE KNJIGE PALIH

Zvon pasa novi roman iz monumentalnog serijala Stivena Eriksona „Malaške knjige Palih“ donosi uzbudljivu pripovest o ratu, intrigama i mračnoj, nekontrolisanoj magiji.

Priča se da Kukulja čeka na kraju svake zavere, svakog plana, svake velike ambicije. Ali ovog puta je drugačije, ovog puta je Gospodar Smrti na samom početku…

Darudžistan se zagreva i ključa znamenjima, glasinama i šaputanjima. Stranci su stigli, krvnik luta ulicama, a ubice su se namerile na vlasnike „K’rulove kafane“. Međutim, ti događaji će biti zanemarljivi naspram onoga što se sprema – jer u daljini se čuje lavež pasa.

U dalekom Crnom Koralu, vladajući Tiste Andiji kao da nisu svesni pretnje koju predstavlja kult Iskupitelja – časnog, nekada smrtnog čoveka koji je nemoćan pred nakaznom vizijom svojih sledbenika.

Kukulja jeste na početku zavere koja će protresti svemir, ali na njenom kraju stupa još neko: Anomander Rejk, Sin Tame, stiže da ispravi drevnu i užasnu grešku…

Roman Zvon pasa – deo prvi, preveo je Dejan Kuprešanin. Knjiga će biti dostupna od ponedeljka 13. maja u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Inače, Erikson je ekskluzivni gost „ZmajKona“, VI konvencije fantastike koja se održava u Nišu od 16. do 19. maja, dok će se sa čitaocima u Beogradu družiti u ponedeljak 20. maja u knjižari Delfi SKC.

Stiven Erikson - Zvon pasa
Stiven Erikson – ZVON PASA