Zoran Živković

Živković u Milanu

Zoran ŽivkovićJedan od najprevođenijih srpskih pisaca Zoran Živković boravio je u Milanu povodom izlaska iz štampe italijanskog izdanja romana “Veliki rukopis”. Knjiga je promovisana u sklopu prestižne manifestacije “Grad knjige” koja je tokom proteklog vikenda upriličena na čak tridesetak kulturnih stecišta u Milanu.

Živković je nastupio u čuvenoj “Sali del Greketo” biblioteke Sormani na veoma posećenoj tribini pod naslovom “Knjige o knjigama – beskrajna priča”, zajedno s profesorom Janom Sensomom iz Engleske i italijanskim autorom i bibliofilom Andreom Kerbakerom. Moderator je bio poznati novinar Stefano Salis.

Živkovićeve knjige mogu se naći u svakoj milanskoj knjižari, a naročito istaknuto mesto dobila je nova – “Veliki rukopis”. U središnjim knjižarama – “Mondadori”, “Faltrineli” i Ricoli” – roman našeg pisca našao se na policama po pravilu rezervisanim za američke bestselere.

Inače, “Veliki rukopis” sedamdeseto je strano izdanje Živkovićevih proznih knjiga, a peto italijansko. U 2014. ugledni izdavač TEA objaviće čak tri dela našeg autora: “Nemoguće susrete”, “Pet dunavskih čuda” i “Knjigu”.