Zemekis snima film po romanu “Replay” Kena Grimvuda

Ken Grimvud - REPLAYNaučnofantastični roman “Replay” Kena Grimvuda iz 1987. godine doživeće filmsku adaptaciju, za čiju režiju će biti zadužen Robert Zemekis.

Priča romana govori o radijskom novinaru Džefu Vinstonu koji se nakon smrti od srčanog udara 1988. godine, budi kao osamnaestogodišnjak u 1963. i nanovo proživljava svoj život. Nakon što ponovo umre u 1988. iznova se vraća u mladost, ali usput otkriva da ne mora svaki put da proživljava život na isti način, već može da menja odluke pa tako menja supruge, dobija drugu decu, nalazi novi posao. Stvari postaju čudnije kada shvati da pored njega možda postoje i drugi ljudi kojima se to dešava.

Grimvudov “Replay” je 1988. godine dobio uglednu nagradu “World Fantasy Award”, a bio je nominovan i za nagradu “Artur Č. Klark”. Svojevremeno, ovaj roman je bio bestseler u Japanu, a koncept “vremenske omče” (“time-loop”) bio je iskorišćen u poznatom filmu “Dan mrmota” (1993).

Ken Grimvud je radio na nastavku romana “Replay”, ali ga je iznenadna smrt 2003, u 59. godini života, sprečila da dovrši ovaj projekat.

Nakon filmskog hit serijala “Poratak u budućnost”, ovo će biti novi Zemekisov film čija je tema putovanje kroz vreme.