Merlin: Izgubljene godine - T.A. Baron

“Vulkan” objavio roman o mladosti čarobnjaka Merlina

Merlin: Izgubljene godine - T.A. Baron“Vulkan izdavaštvo”, nova izdavačka kuća nastala ujedinjenjem “Mono i Manjane” i “Alanarija”, objavilo je knjigu “Merlin: Izgubljene godine” T.A. Barona, prvi roman u istoimenom petodelnom serijalu o mladosti legendarnog čarobnjaka Merlina. Autor ovim serijalom prikazuje nepoznati period Merlinovog života kao živahnu fantaziju krcatu akcijom, nepristupačnim tajanstvenim  šumama, ostacima nekadašnjih dvoraca i zlih čini. Serijal je prvenstveno namenjen najmlađim čitaocima, a na sajtu izdavača prva knjiga je predstavljena sledećim rečima:

“Jedan dečak leži na stenama nepomičan, kao da je mrtav. Iako je preživeo, on nema dom. Nema sećanja. I nema ime. Tako počinje priča o neobičnom dečaku koji se zatekao na obalama drevnog Velsa, i koji je rešen da pronađe svoj pravi dom i svoje pravo ime. Jednog dana, postaće najveći čarobnjak svih vremena, ali on o tome još ništa ne zna. U krilu tajanstvene Branver, koja tvrdi da mu je majka, dečak će slušati priče o mudrosti Kelta, Druida, i naroda još starijih. Ipak, tajna njegovog identiteta kao da mu uvek izmiče. Kako bi otkrio istinu o sebi i svojim moćima, on odlazi na putovanje po maglom obavijenoj Finkajri, magičnom mestu između zemlje i neba, na pola puta između našeg sveta i sveta duhova. Hoće li tamo otkriti da su sudbina te zemlje i njegova potraga neobično povezane?”

Tomas Arčibald Baron je američki pisac fantastike za decu i mlade, ali i knjiga o prirodi. Strastvena ljubav prema prirodnim lepotama, zabrinutost za čovečanstvo i našu krhku planetu, te vera u herojske potencijale svakog pojedinca, provejavaju njegovim delima. Dobitnik je mnogih priznanja za svoj književni i društveni rad, među kojima je i nagrada “Nautilus”, koja se dodeljuje za književna ostvarenja koja podstiču duh i nadu u bolji svet.

Sve knjige iz serijala “Merlin: Izgubljene godine” bile su na “Njujork Tajmsovoj” listi najprodavanijih naslova, a prema ovom serijalu studio “Vorner Bros” trenutno snima i filmsku adaptaciju.