Isak Asimov - Zadužbina

”Vizionari naučne fantastike: Isak Asimov”

Nova epizoda serije „Vizionari naučne fantastike“ Ridlija Skota, biće emitovana u noći između petka i subote u 00.15 časova na kanalu RTS2. Ovoga puta u fokusu će se naći legendarni pisac Isak Asimov, koji je u svojim delima preispitivao budućnost čovečanstva postavljajući pitanje: da li roboti predstavljaju ključ ljudskog napretka ili kraj naše vrste?

Da li će roboti zavladati svetom? Da li će mašine nadmašiti ljudski mozak, i da li će, s napretkom nauke, ljudska vrsta postati zastarela? Zahvaljujući Isaku Asimovu, čitava generacija skeptičnih, kada je reč o novim tehnologijama, najzad ih je prigrlila. Njegovi radovi zauvek su promenili način na koji doživljavamo robote.

Sutrašnjica počinje iznenadnim uvidom kojim se ruše ograničenja prošlosti i osmišljava tehnologija koja će stvoriti novi svet. Dokle seže mašta pisca naučne fantastike i koje su od njegovih mnogobrojnih vizija postale stvarnost u našoj sadašnjosti gledaoci će saznati u epizodi serijala „Vizionari naučne fantastike – Isak Asimov“.