Večerašnje predavanje SFera u Profilu posvećeno prvoj blog turneji u Hrvatskoj

Blog turnejaMultimedijalno predavanje SFera u Profilu pod nazivom “Predstavljanje prve književne blog turneje u Hrvatskoj”, održaće se večeras u zagrebačkoj knjižari Profil Megastore (Bogovićeva 7) u 19 časova. 

Prvo ovogodišnje predavanje SFera u Profilu biće posvećeno predstavljanju novog koncepta promocije knjiga fantastike putem tzv. blog turneje. O ovom virtuelnom načinu književne promocije govoriće Irena Rašeta i Ivana D. Horvatinčić, hrvatske autorke fantastike, koje su navedeni koncept nedavno primenile predstavljajući svoje knjige “Cabron” i “Pegazari”. Pored autorki, na večerašnjem predavanju govoriće i urednica obeju knjiga Tatjana Jambrišak.

Blog turneja, koja je počela sredinom oktobra prošle godine, za tri meseca je privukla veliko interesovanje onlajn medija. Desetak poznatih hrvatskih blogova, kao i brojni internet portali organizovali su intervjue, najave, komentare, uključujući se tako u prvu književnu promociju ove vrste u našem zapadnom susedstvu.

“Inspiraciju za prvu hrvatsku blog turneju dobila sam surfajući, kada sam otkrila da je u SAD-u to postao vrlo uvriježen način promocije knjiga. Budući smo i Ivana D. Horvatinčić i ja strastvene blogerice odlučile smo zajedno isprobati taj koncept i to kroz promociju svojih novih knjiga Cabrona i Pegazara. Vrlo smo zadovoljne uspjehom koji je polučila blog turneja”, izjavila je Irena Rašeta.