Miloš Petković - Perunov hroničar

Veče posvećeno ”Perunovom hroničaru” u Nišu

Podelite sadržaj:

U organizaciji opštine Medijana, 25. jula će u Nišu biti održano veče Perunovog hroničara koje će pre svega biti posvećeno mladom piscu iz ovog grada Milošu Petkoviću i njegovoj trilogiji “Perunov hroničar” – objavljeno je na sajtu izdavačke kuće “Portalibris”.

U okviru programa biće odigran performans Plamenih vitezova iz Beograda, a muzika će biti u duhu srednjovekovlja i posetioci će saznati kako melodije zvuče na gajdama. Biće prikazan trejler za Petkovićeve knjige i Indiegogo kampanja za budući film “Perunov hroničar”.

Odlomci iz romana biće čitani u misterioznoj atmosferi, a za uspeomenu posetioci će moći da pribave detalje na staroslovenskom bazaru (suveniri, figurice, majice, knjige, nakit…). Put u bajkovita vremena biće uverjliviji uz šminkanje, mačevanje, stend-ap segmente.

Ovakvom manifestacijom potvrđuje se da naša tradicija ima nastavljače, prave Perunove hroničare koji lepotu naše stare kulturne baštine poštuju i uživaju u njoj i kad je transponovana u moderne forme, omogućavajući joj da još dugo živi – ističe se na sajtu “Portalibrisa”.

Niška tvrđava