Uspon Persepolisa - Džejms S.A. Kori

USPON PERSEPOLISA – sedmi roman iz serijala ”Prostranstva”

Podelite sadržaj:

Jedna od najpopularnijih savremenih spejs-opera, serijal „Prostranstva“ – koji pod pseudonimom Džejms S.A. Kori potpisuje autorski tandem Danijel Abraham i Taj Frenk – predstvlja nam se svojom sedmom knjigom Uspon Persepolisa iz 2016. godine.

Roman donosi priču koja se dešava trideset godina nakon događaja viđenih u prethodnom nastavku Pepeo Vavilona. Uspon Persepolisa zatiče starog neprijatelja na povratku kući sa više moći i tehnologije nego što je iko mislio da je moguće, a posada ostarelog bojnog broda Rosinante pokušava da okupi snage koje će se odupreti novoj invaziji.

U mreži ljudske ekspanzije koja broji hiljadu sunaca, novi kolonijalni svetovi bore se da pronađu svoj put. Svaka nova planeta živi na ivici noža između kolapsa i čudesa, a posada ostarelog bojnog broda Rosinante ima prepune ruke posla u održavanju krhkog mira.

U ogromnom prostoru između Zemlje i Jupitera, unutrašnje planete i Pojas formirali su probni i nesigurni savez, progonjen istorijatom ratova i predrasuda. Na izgubljenom kolonizovanom svetu Lakoniji skriveni neprijatelj ima novu viziju za celo čovečanstvo, ali i snagu da je sprovede u delo.

Nove tehnologije se sudaraju sa starim dok se istorija ljudskih sukoba vraća drevnim obrascima rata i potčinjavanja. Ali ljudska priroda nije jedini neprijatelj, a oslobođene sile imaju svoju cenu. Cenu koja će izmeniti oblik čovečanstva – i Rosinantea – neočekivano i zauvek…

Prevod knjige uradio je Goran Skrobonja.

Džejms S.A. Kori - Uspon Persepolisa
Džejms S.A. Kori (Danijel Abraham i Taj Frenk) – Uspon Persepolisa